Politika zasebnosti

 

Socialna trgovina Sotra si prizadeva za varovanje tvoje zasebnosti. Na spletni strani od tebe ne zahtevamo osebnih podatkov ali kakršnihkoli informacij, s katerimi bi lahko ugotovili tvojo uporabniško identiteto.

Zbiranje podatkov

Spletna stran samodejno ne zbira nikakršnih osebnih podatkov o uporabnikih. Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, brskalnik, obiskane strani). IP naslov in drugi podobni podatki niso povezane z drugimi podatki, na podlagi katerih bi te lahko osebno identificirali. To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.
Za analizo uporabe spletnih strani uporabljamo Google Analytics, ki generira statistične in ostale informacije o spletnem mestu z uporabo piškotkov, ki se shranjujejo na računalniku uporabnika. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopiš v svojem brskalniku. S pridobljenimi informaciji, ki so shranjene znotraj korporacije Google, se ustvarjajo poročila o uporabi naše spletne strani. Googlova pravila o zasebnosti so navedena na njihovi spletni strani.


Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji in v njih ni nobenih podatkov o tvoji identiteti.
Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne shranjuje tvojih podatkov, poleg tega pa piškotke zapisuje zgolj za našo domeno (kar pomeni, da teh podatkov ne more prebrati nobena druga stran ali storitev).

piškotek domena vsebina / namen poteče
wordpress_test_cookie sotra.si skrbi za pravilno delovanje strani ob koncu trenutne seje
wordpress_[hash] sotra.si skrbi za pravilno delovanje strani ob koncu trenutne seje
wordpress_logged_in_[hash] sotra.si skrbi za pravilno delovanje strani ob koncu trenutne seje
__utma sotra.si datum in čas obiska čez 2 leti
__utmb sotra.si čas trajanja obiska takoj
__utmc sotra.si čas trajanja obiska ob koncu trenutne seje
__utmz sotra.si kako obiskovalec pride na našo stran čez 12 ur

Če si ob obisku te strani že prijavljen/a v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter…), je možno, da ti bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook “Like”) nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želiš, se jim najlažje izogneš tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehaš uporabljati, preprosto odjaviš iz omrežja.

Uporaba pridobljenih podatkov

Podatki, pridobljeni preko naše spletne strani, se lahko uporabijo za:
upravljanje spletne strani,
izboljšanje uporabniške izkušnje ob brskanju po spletni strani,
omogočanje uporabe storitev, ki so na voljo na tej spletni strani,
prejemanje statističnih poročil s strani tretjih oseb o uporabnikih spletne strani,
reševanje vprašanj in pritožb v zvezi z uporabo spletne strani.
V kolikor boš svoje osebne podatke na strani posredoval prostovoljno, bodo podatki uporabljeni v skladu z namenom, s katerim jih je uporabnik posredoval ter skladno z zakonom.

Razkritje podatkov

Tvoje podatke lahko razkrijemo v primerih:
ko nas k temu zavezuje zakon,
v povezavi s tekočimi ali prihodnjimi pravnimi postopki,
ko ustvarjamo, izvajamo in ščitimo naše pravice, vključno z zaščito strežnika in spletne strani pred zlonamerno uporabo.
Razen v primerih, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, tvojih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Plugini socialnih omrežij in povezave do drugih spletnih mest

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih aktualnih spletnih mest, na katerih nismo odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih potrdiš med brskanjem po teh spletnih mestih.

Spremembe Izjave o zasebnosti

To Izjavo o zasebnosti lahko občasno dopolnimo z objavo nove verzije na spletnem mestu. Tvoja odgovornost je, da občasno preveriš stran z objavljeno Izjavo o zasebnosti in preveriš, ali je nova verzija v skladu s tvojimi nameni.